Är översatt till engelska.

Translated to English:

COLORADO, the racehorse from the wilderness

COLORADO, galopphästen från vildmarken

av Helena Mansén
Fysisk bok: Första upplagan: ISBN 978-91-983999-4-3 , Andra upplagan 2020: ISBN 978-91-983999-4-3

E-bok: ISBN 978-91-980390-3-0

Handling:
Tuva är arton år och en lärlingsjockey. En dag kommer en ny häst till stallet. En häst som inte ser ut som en vanlig galopphäst. Det är en brun och vit paintfärgad skäck (!). Colorado visar snart att han är en häst utöver det vanliga. Och den snabbaste häst den buttre tränaren Bernie någonsin haft i sitt stall. Colorado anmäls till Svenskt Derby – Sveriges största lopp.

Men det finns de som inte tycker att en skäckig häst hör hemma på en galoppbana och det dyker upp många problem. Ett av dem gör att Tuva måste resa till USA, till den lilla bergsstaden Manitou Springs – för att ta reda på sanningen om hans ursprung…

I handlingen finns också Ida, tretton år som tillbringar varje ledig stund i stallet och vill lära sig rida som en jockey, den gamle arapahoen, ursprungsamerikanen, Yuma och Paco, femton år, Kevin och många fler. Rafflande dramatik, hisnande kapplöpningar, massor av hästar, kärlek och vänskap.


Recensioner:

”Colorado är en önskedrömsbok av klassiskt snitt.”
Bokbloggare på Sundbybergs Bibliotek.


”En berättelse innefattande en massa ”love” av bedårande slag. Ta fram näsdukarna.”
Nina Lekander, Expressen, mars 2012.


”Helena Mansén har en gedigen erfarenhet av hästvärlden. Att hon själv har ridit galopp inte bara på Täby utan också i Frankrike och i USA är säkert förklaringen till att upplevelsen av Tuvas stunder på galoppbana och träning känns både i händer, ben och sits på läsaren. Även om Mansén, som debutanter gärna gör, matar in fler spännande intrigspår än vad som behövs räcker hennes hästkärlek till för att man ska önska sig fler hästböcker signerade Mansén.”
Kristin Hallberg, Svenska Dagbladet, 2012-01-24


”Författarens egen långa erfarenhet av hästvärlden återspeglas i denna starka och fina berättelse om både djur och människor.”.. ..”Genomgående för boken är att den hela tiden bär på en spänning som driver läsaren vidare.”
2012-01-19 BTJ, Anna-Karin Lindh, BTJ-häftet (12105663)


”En viss skepsis finns i bokvärlden för egen-utgivna böcker. Jag personligen hade själv aldrig tidigare läst någon, men om alla böckerna är som denna så välkomnar jag dem med öppna armar.”
.”Colorado är en spännande och mycket välskriven bok av Helena Mansén. Det är mycket hästar, snabb fart och man vänder blad i snabb takt för att få reda på mer. En lyckad debut som ger mersmak..”
från Zachans blogg: http://zachanthewriter.blogspot.com/2011/12/helena-mansen-colorado.html


”Stor hästälskare som jag är och har varit ändå sen 2 års ålder, så blir jag alltid lika glad när det dyker upp en hästbok. Denna bok släpptes redan för några år sen, men det är först nu som jag upptäckt den, tack vare författarens Instagram. Jag blev väldigt förtjust i denna bok, det är så välbeskrivet ner på detaljnivå runt hästarna, träningsupplägg och galoppsporten. Något som passar även de som inte är så insatta i hästvärlden, det finns en liten ordlista med förklaringar längst bak i boken. Boken är oerhört välskriven och det är omöjligt att inte svepas med i livet runt galoppbanan. Det märks att författaren är väl insatt i både hästar och galoppsporten, det är därför det blir så fantastiskt bra! Boken har även en hel del spänning med i storyn. Galopphästen från vildmarken var en bok som inte gick att sluta läsa, jag blev fast direkt, det är en underbart fängslande bok för alla hästälskare! 5 stjärnor av 5!”
Villivonkansbooks, bokblogg.


Några läsarrecensioner:

”En bok man lever sig in i direkt och inte kan sluta läsa. Författaren har in i minsta detalj lyckats fånga stämningen kring galopphästar – på ett sätt att man inte alls behöver känna till den världen tidigare. En underbar berättelse för alla som tycker om hästar.”


”Vill bara höra av mig och säga att vi (och vår nioåriga dotter själv) läser Colorado med stor glädje! Vi köpte den av dig på Westerndagen på Täby Galopp för någon vecka sedan.” Läsare 2012.


”Nu har jag med stor behållning läst din spännande bok om Colorado. Den var verkligen läsvärd både för gammal och ung. Dina kapplöpningsskildringar var mästerliga, vardagens slit verklighetstroget och kärleken mellan människorna och djuren rörande. Kort sagt jag tyckte det var en mycket bra bok. Väntar nu på din nästa bok!”! Läsare 2012.


Övriga kommentarer:

Bl.a. från en mamma till en 11-årig flicka: Min dotter ville inte läsa böcker, tröttnade direkt. Men när jag läste Colorado för henne kom jag bara till två kapitel, sen ville hon läsa själv! Och hon läste ut hela boken nonstop!


En annan familj berättar; att de alla, två barn och två vuxna läst boken alla tillsammans i sängen innan de ska sova.
Läsarord som värmer och sporrar!


Uppföljare:

COLORADO Tävlar i Amerika,
ISBN 978-91-980390-4-7

COLORAD tävlar i Dubai,
ISBN 978-91-980390-9-2

Finns i alla nätbokhandlar, t.ex.

www.hastbokhandeln.se

www.adlibris.com

www.bokus.com

www.cdon.com

m.fl.

Fysiska bokhandlare (fråga i din bokhandel!)

eller beställ genom förlaget direkt, helena@spritzmedia.se.

Finns även som E-bok.

E-böcker beställes genom www.elib.se och/eller nätbokhandlare eller kan lånas via bibliotek.