Om mig

Jag är en barn- och ungdomsförfattare, och har som egenutgivare skrivit fem hästböcker och en bok om en ”tomtenisse som inte ville fira jul”. Har flera böcker på gång.

Bland annat håller jag på med en thrillerroman i galoppvärlden, en bok för vuxna, samt har skrivit klart en barnbok som jag nu gör illustrationer till.


Jag ger ut böckerna på mitt enskilda företag  SPRITZ MEDIA (där jag också gör olika sorts grafiska arbeten).
Jag har alltid älskat hästar, att skriva och att teckna. Har även utbildning i marknadsföring, PR, information, journalistik. Jag är också hästsportjournalist och har skrivit många artiklar och gjort reportage om galoppsport.


Med min första bok ”COLORADO, galopphästen från vildmarken” fick jag litteraturersättning i efterskott av Kulturrådet. Samma bok översattes till engelska, som blev klar juli 2022.

I december 2022 deltog jag med den boken - ”COLORADO, the racehorse from the wilderness” på en bok- och filmfestival i Sacramento, USA (EQUUS Film&Arts Festival) och där erhöll boken 2 st EQUUS WINNIE AWARDS kategorin International Fiction, både som tryckt bok och som e-bok.


Jag brinner för att läsa och skriva. Vill gärna dela med mig av mina erfarenheter till barn- och ungdomar och inspirera i att upptäcka vilken helt ny värld som kan uppdaga sig i skrivandet - där inte bara fantasin sätter gränser, utan det underbara i när fantasin väcks och ”tar över” och skapar karaktärer, händelser, miljöer, tal, och vändningar man själv inte ”alls tänkt sig” i början.
Svenska är mitt modersmål, men jag har arbetat både i USA och Frankrike och talar engelska och franska.